Saturday, May 2, 2009

HIT - MU BESE LI POTREBNO NEKOMU TAKVO SPISANIE?!

Ona sto ne moze da bide kazano vo radio emisiite ( od iks pricini ) moze na blogot pa moze da bide interesno za mnogumina. Zgora sto sodrzinite na emisiite ke bidat objavuvani sekoj den so pridruznite storii za pesnite, taka sto se nadevam dnevnite izdania na blogot ke zainteresiraat mnogumina. Od pricina sto ne mozam da napravam nekakva pogolema mediumska kampanja, go molam sekoj koj gi cita ovie redovi, da go preporaca blogot na svoite prijateli.

Za pocetok Vi nudam nesto nesekojdnevno; Vo vtorata polovina na devedesetite isklucitelno za radio stanicite i lugeto koi rabotat vo niv, znaci pred se mislam na radio voditelite, kreirav spisanie koe imase LICEN reden broj. Bese pecateno vo onolku primeroci vo kolku bese naracano od radio stanicite vo Makedonija.

Vo nego vo toa vreme bea objavuvani kompletnite angliska i amerikanska singl i albumska lista so komentari za sekoja pesna i album, najnovi informacii, sodrzini od koi kako od sega se pravi emisija so sodrzina na svetsko nivo. Za zal spisanieto bese objaveno / vo nedelen ritam / vo devedesetina broja. Prestanav da go publikuvam zatoa sto pretpostavuvate - nemase dovolen interes na radio stanicite. Poveke im se isplatese da pustaat muzika, odosto i da zboruvaat za nea. Pa togas ne e ni cudo cto imame radio stanici kakvi sto imame i publika - takva kakva sto imame.

Za pocetok, sekoj den po edna naslovna stranica od retkiot fanzin kaj nas HIT.


No comments: